Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

Welke coronatest in Hem helpt jou aan de beste resultaten?

Welke coronatest in Hem helpt jou aan de beste resultaten?

Iedereen die een coronatest laat uitvoeren wil resultaten krijgen die betrouwbaar zijn. En niet alle soorten test kunnen met zekerheid zeggen dat jij corona hebt of niet. Een negatieve uitslag als je positief bent zal leiden tot onnodige besmettingen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is zaak dat je een coronatest in Hem vindt die jou snel en exact vertelt waar je aan toe bent. De PCR test en de snelle PCR test zijn daar momenteel het beste toe in staat.

Twee soorten PCR test

PCR is een afkorting die staat voor Polymerase Chain Reaction. Er worden monsters genomen uit je neus en keel en de virusdeeltjes die zich daarin bevinden worden versneld vermenigvuldigd in het laboratorium. Daaraan kan vervolgens worden gezien of het corona betreft of niet. Er zijn twee soorten PCR test in Hem, namelijk de sneltest en de standaard PCR test. Beide worden als erg betrouwbaar gezien, maar er zijn verschillen.

De PCR test

De standaard PCR test is de meest toegepaste test. Dat komt doordat het erg gevoelig is en al kan aantonen dat iemand positief is voordat de klachten zich ontwikkelen. De virusdeeltjes worden vermenigvuldigd onder de invloed van temperatuurschommelingen. Op die manier kan zelfs bij een minimale aanwezigheid van het coronavirus een positief resultaat worden gegeven. Het nadeel van de PCR test is dat het wat langer duurt voor je de resultaten krijgt, namelijk 12 tot 36 uur.

De sneltest

Besluit je de sneltest in Hem uit te laten voeren, dan heb je deze resultaten al binnen een half uur. De reden daarvoor is dat de vermenigvuldiging onder een constante temperatuur gebeurt en de snelheid is natuurlijk een groot voordeel. Het nadeel van de sneltest is dat deze minder gevoelig is en er meer virusdeeltjes moeten worden aangetroffen voor een betrouwbare uitslag. De sneltest wordt dan ook aangeraden als je al milde klachten hebt. Zowel de sneltest als de PCR test in Hem zijn RIVM gevalideerd en worden uitgevoerd onder toezicht van onze BOG geregistreerd medisch directeur.

Hoe wordt de test uitgevoerd?

Het doet geen pijn als de coronatest in Hem wordt uitgevoerd. Er wordt een wattenstaafje gebruikt om een monster te nemen van het slijm in je keel en in je neus. Omdat het wattenstaafje 5 tot 7 centimeter naar binnen gaat, is dat wel een vervelend gevoel. Gelukkig wordt dat erg snel gedaan en ondervind je er nauwelijks hinder van. Het gehele proces neemt niet meer dan een paar minuten in beslag.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Hoe boek je een test?

Het boeken van de test kan eigenlijk niet gemakkelijker. Dat doe je namelijk online en we zijn 7 dagen per week open. Je kiest een tijdstip en een testlocatie en besluit of je de PCR test of de sneltest in Hem wilt laten uitvoeren. Het enige wat je dan nog moet doen is op tijd opdagen en je staat binnen 5 tot 15 minuten weer buiten. Je kunt dan gewoon naar huis gaan, want de resultaten worden digitaal naar je opgestuurd. Daarna kun jij actie ondernemen en in quarantaine gaan indien nodig of je normale leven weer hervatten.

Een reisdocument nodig?

Als je internationaal wilt vliegen of reizen, dan heb je een reisdocument in Hem nodig. Wij geven die standaard uit als onderdeel van een negatieve PCR test. Je krijgt het document niet bij de sneltest. Als jouw PCR test in Hem negatief is, dan sturen we een officiële non-covid verklaring mee en deze is in het Engels. Met die verklaring kun je gerust naar het vliegveld gaan en ben je er zeker van dat je je reis gewoon kunt ondernemen. Ben je ook op zoek naar een geldig non-covid reisdocument in Hem, dan boek je dus een standaard PCR test en deze zit erbij inbegrepen.

Een coronatest in Hem 

Bij ons kun je 7 dagen per week terecht en onze PCR (snel) testen zijn betrouwbaar en gevalideerd. De uitslag krijg je digitaal en omdat je zelf een afspraak boekt, is wachten niet nodig. Er zijn ook andere coronatesten beschikbaar, zoals de zelftest, de ademtest en de antigeentest, maar deze zijn aanzienlijk minder betrouwbaar dan de PCR testen die je bij ons krijgt. En wil je ook een geldig reisdocument in Hem, dan leveren we deze standaard bij een negatief resultaat voor de PCR test. Boek daarom een test bij ons en je weet binnen maximaal 36 uur wat jouw situatie is. Vervolgens ga je thuis uitrusten en weet je zeker dat anderen veilig zijn.