Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

Snel en gemakkelijk een coronatest in Hoogkarspel

Snel en gemakkelijk een coronatest in Hoogkarspel

Als je een coronatest in Hoogkarspel wilt laten doen, dan heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Niet alle testen zijn even betrouwbaar, maar wel beter geschikt voor bepaalde situaties. De meest uitgevoerde test is de PCR test en die is vergelijkbaar met de sneltest. Daarnaast kun je kiezen voor een antigeentest, een zelftest en een blaastest. Wil je echt zekerheid én een reisdocument waarmee je internationaal mag vliegen, dan is een PCR test de beste optie. Je boekt online een afspraak in Hoogkarspel en de daadwerkelijke test neemt niet meer dan 15 minuten van je tijd in beslag.

De PRC test en de sneltest

De meest bekende en betrouwbare testen die je kunt laten uitvoeren is de PCR test en de PCR sneltest, ook wel de LAMP test genoemd. Deze afkortingen staan voor Polymerase Chain Reaction en Loop-Mediated Isothermal Amplification. Beide testen worden als het meest betrouwbaar gezien van alle opties die je hebt. Het verschil zit hem in de manier waarop het virus in het laboratorium wordt vermenigvuldigd.

PCR test

De PCR test is de meest gevoelige test van dit moment. Daarom wordt het ook als de meest betrouwbare test gezien. Het is mogelijk om aan te tonen dat iemand positief is, zelfs als het virus zich in het beginstadium bevindt en er nog weinig virusdeeltjes in het lichaam aanwezig zijn. Heb je geen klachten maar wel een reden om je te laten testen (werk, iemand in je omgeving heeft corona, je komt terug van een reis), dan laat de PCR test in Hoogkarspel je weten wat je moet doen. Het virus wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen en vermenigvuldigd. Je hebt de uitslag 12 tot 36 uur later.

Sneltest

Besluit je een sneltest in Hoogkarspel te laten uitvoeren, dan heb je als het goed is al milde klachten. Deze test is namelijk het meest betrouwbaar als het virus zich al heeft ontwikkeld en er een grotere hoeveelheid in je lichaam aanwezig is. Het verschil met de PCR test is dat het vermenigvuldigen in het laboratorium op een constante temperatuur gebeurt. Daardoor zijn de resultaten sneller binnen. Als je de sneltest in Hoogkarspel laat uitvoeren dan heb je deze binnen een half uur. Hier hoef je niet op te wachten, want ze worden digitaal opgestuurd. Een sneltest is dus voornamelijk bedoeld voor mensen die al klachten hebben en voor die doelgroep erg betrouwbaar.

Hoe wordt de test uitgevoerd?

De sneltest en de PCR test in Hoogkarspel worden op dezelfde manier uitgevoerd. Een wattenstaafje wordt 5 tot 7 centimeter je neus in gebracht om daar slijm op te vangen. Er wordt ook een uitstrijkje gemaakt van je keel. Dit gaat heel snel en het doet geen pijn, maar het kan een vervelend gevoel geven. De monsters worden uitgewerkt in het laboratorium waardoor de virusdeeltjes zich vermenigvuldigen en duidelijk wordt of je corona hebt. Bij de sneltest in Hoogkarspel heb je de uitslag dan binnen een half uur terwijl je hier met de PCR test wat langer op moet wachten. We sturen je de uitslag digitaal, zodat je niet terug hoeft te komen om het op te halen.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Een reiscertificaat nodig?

Heb je een reiscertificaat in Hoogkarspel nodig? Dan doe je de PCR test, want als de uitslag negatief is, dan is deze daarbij inbegrepen. Je krijgt dan een officiële non-covid verklaring in het Engels waarmee je internationaal mag reizen en zorgeloos naar het vliegveld kunt gaan. Alleen de PCR test wordt uitgegeven inclusief dit reiscertificaat, omdat het de meest betrouwbare test is van dit moment. Bij ons wordt deze uitgevoerd onder toezicht van onze BIG geregistreerde medisch-directeur, dus je weet zeker dat de resultaten overal geaccepteerd zullen worden. Voor een reiscertificaat in Hoogkarspel boek je dus een PCR test.

Een afspraak maken

Een sneltest of een PCR test in Hoogkarspel inplannen is bijzonder gemakkelijk. Je kunt online een tijd en een locatie boeken en op die manier weet je zeker dat het in jouw agenda past. Je komt op de juiste tijd langs, de test wordt afgenomen en je kunt direct weer naar buiten. Alles neemt niet meer dan 15 minuten in beslag en naderhand ga je gewoon naar huis. De uitslag krijg je immers digitaal binnen en dat betekent dat je daar niet op hoeft te wachten. Je kunt 7 dagen per week bij ons terecht en al onze testen zijn gevalideerd door het RIVM.

Welke andere testen zijn er

Wil je een coronatest in Hoogkarspel uit laten voeren, dan ben je bij ons dus aan het goede adres als je een PCR test of een sneltest wilt laten doen. Dit zijn ook de testen die worden aangeraden, omdat ze je de meest betrouwbare uitslag geven. Bij ons kun je ook terecht voor een antistoffentest om te zien of je het virus misschien al een keer gehad hebt. Dat is ook handig en fijn om te weten. Er worden momenteel ook andere testen uitgevoerd, die minder betrouwbaar zijn, maar soms wel voordelen hebben. Houd er rekening mee dat je met deze testen geen officieel reiscertificaat in Hoogkarspel krijgt.

Zelftest

Tegenwoordig kun je een zelftest aanschaffen bij de apotheek of in de winkel. Deze doe je gewoon thuis en dat is natuurlijk gemakkelijker en ook veiliger. Het probleem met de zelftest is echter dat de betrouwbaarheid maar 58% tot 78% is. Dat betekent dat er een grote kans is dat deze negatief is terwijl je het virus wel hebt. Krijg je een positieve uitslag, dan moet je alsnog een PCR test of sneltest in Hoogkarspel laten uitvoeren om zekerheid te krijgen. Omdat de zelftest niet heel erg betrouwbaar is, is deze alleen geschikt voor mensen die geen symptomen hebben. Heb je deze wel, ben je in contact geweest met een corona patiënt of teruggekomen uit een risicogebied, dan is een PCR test in Hoogkarspel een veel beter idee.

Antigeentest

Het voordeel van de antigeentest is dat er geen laboratorium nodig is om de uitslagen te krijgen. Het nadeel van deze test is dat de uitslag niet betrouwbaar is als er nog weinig virusdeeltjes in het lichaam worden aangetroffen. Een antigeentest is goed op het moment dat je klachten al een aantal dagen bestaan en nog steeds erger worden. In het begin- en aan het einde van de infectie is het mogelijk dat je toch een negatief resultaat krijgt omdat er te weinig virusdeeltjes in je monster worden aangetroffen. Je krijgt dan dus een onterecht negatief advies, met de nodige gevolgen van dien.

Ademtest

Een laatste test die momenteel bestaat is de ademtest. Deze test kan met zekerheid aantonen dat je het virus niet hebt, maar niet bewijzen dat je wel positief bent. Dat wordt gedaan door op zoek te gaan naar bepaalde moleculen in je adem. Het kan in de toekomst een nuttige test worden, bijvoorbeeld voordat je het vliegtuig instapt of bij de ingang van de bioscoop. Er worden dan alleen nog negatieve mensen binnengelaten. Als de ademtest wel positief is, dan moet je alsnog een PCR test of een sneltest in Hoogkarspel laten uitvoeren. Daardoor is dit een minder geschikte optie als je direct zekerheid wilt.

Welke coronatest is het beste voor jou?

Gezien de betrouwbaarheid en de geldigheid van de resultaten is het eigenlijk altijd verstandig om een PCR test of een snelle PCR test uit te laten voeren. Daar komt geen opvolging op en je kunt direct actie ondernemen als je uitslag positief is. Doe de PCR test als je geen of nauwelijks klachten hebt of als je een reiscertificaat nodig hebt. De sneltest is ideaal als je milde klachten ervaart.