Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

De PCR test in De Goorn voor het meest betrouwbare resultaat

De PCR test in De Goorn voor het meest betrouwbare resultaat

Wil je jezelf op corona laten testen, dan heb je een aantal opties. Er zijn zelftesten, blaastesten en antigeentesten waarvoor geen laboratorium benodigd is. Dit zijn echter ook de testen die niet altijd even betrouwbaar zijn en dat wil je uiteraard wel. Ook al is er voor elke situatie een test, de standaard en snelle PCR testen zijn verreweg het meest betrouwbaar. Wil jij dus zekerheid, dan laat je een PCR coronatest in De Goorn uitvoeren. Je weet dan snel of je in quarantaine moet of dat je gewoon verder kunt met je leven.

De PCR test in het kort

De afkorting PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Het is een test waarvoor de monsters die ze nemen uit je keel en neus worden vermenigvuldigd in het laboratorium. Daaraan kan dan worden gezien of het het coronavirus betreft. Er is een snelle versie en een standaard versie. Beide zijn betrouwbaar, maar beter geschikt voor verschillende situaties.

Je hebt geen klachten of lichte klachten

Als je geen klachten hebt, of lichte klachten hebt, dan is de standaard PCR test in De Goorn de beste optie. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je toch wilt weten of je corona hebt opgelopen. Misschien ben je in contact geweest met iemand die positief was of ben je net terug van een reis naar het buitenland. In die gevallen kun je zonder klachten toch snel weten of je het virus hebt opgepakt. De PCR test is erg gevoelig en kan zelfs met een minimale hoeveelheid virusdeeltjes uitsluitsel geven. De uitslag is binnen 12 tot 36 uur gereed. Dat is bij een negatieve uitslag een zorg minder voor jou. Bij een positieve uitslag kun je direct actie ondernemen zodat je het virus niet verder verspreidt.

Je hebt milde klachten

Als je milde klachten hebt is de sneltest in De Goorn een goed idee. Met deze test weet je in een half uur al wat je situatie precies is. De reden waarom er milde klachten nodig zijn, is dat de sneltest wat minder gevoelig is. Er moeten dus een goede hoeveelheid virusdeeltjes in het monster aanwezig zijn voor de beste werking. Ook hier weet je met grote zekerheid of je het virus hebt opgelopen of niet en kun je daar direct naar gaan handelen.

Je-hebt-milde-klachten

Het verschil

Er is een verschil tussen PCR test en de sneltest in De Goorn. Beide worden in het laboratorium uitgewerkt en de virusdeeltjes worden vermenigvuldigd. Bij de PCR test wordt dat onder schommelende temperaturen gedaan terwijl de sneltest een constante temperatuur hanteert. Daardoor zijn de resultaten sneller klaar, maar is er ook een hogere concentratie virusdeeltjes nodig. Je kiest voor de PCR test in De Goorn als je geen of lichte klachten hebt en kunt gebruik maken van de snellere test als je milde symptomen ervaart. Beide worden in de juiste testsituaties als even betrouwbaar gezien.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Hoe gaat dit in zijn werk?

Besluit je een coronatest in de Goorn uit te laten voeren, zodat je zekerheid hebt en verder kunt, dan is een afspraak zo gemaakt. Je boekt een tijd en een locatie via de website en kiest dan ook uit welke test je wilt laten doen. We bieden ook een antistoffentest aan, wel of niet in combinatie met één van de PCR testen. Daaraan kun je zien of je het virus al een keer gehad hebt. Nadat je de afspraak geboekt hebt, moet je alleen nog opdagen op de juiste tijd. Je bent niet meer dan 15 minuten kwijt en krijgt de resultaten digitaal. Dat betekent dat je ook niet hoeft te wachten en niet terug hoeft te komen. We zijn 7 dagen per week geopend, dus er is vast een tijdstip dat jou uitkomt.

Het uitstrijkje

Tijdens je afspraak komt er een zuster die een uitstrijkje doet van het slijm in je keel en in je neus. Veel mensen beschrijven dit als onaangenaam, omdat het wattenstaafje 5 tot 7 centimeter je neus in wordt gebracht. Het doet echter geen pijn en het is ook snel weer voorbij. Als je besluit je coronatest in De Goorn te laten uitvoeren, dan weet je dat je een RIVM gevalideerde test krijgt, dat je de uitslag dezelfde- of de volgende dag ontvangt en dat de supervisie gedaan wordt door een medisch directeur met een BIG registratie. Voor een klein beetje overlast krijg je een test die betrouwbaar en officieel is.

Een reisdocument in De Goorn

Is de uitslag van je standaard PCR test negatief, dan mag je internationaal reizen. Daar heb je dan wel een officiële verklaring voor nodig. Je krijgt dit reisdocument in De Goorn automatisch bij de negatieve uitslag van je test. Het document is in het Engels en is een officiële non-covid verklaring waarmee je kunt reizen. Met dit reiscertificaat stap je dus zonder zorgen het voertuig in.

Andere testen

De sneltest en de PCR test in De Goorn worden als de meest betrouwbare testen gezien van dit moment. Je weet eigenlijk wel zeker dat de uitslag correct is en dat geeft rust. Er zijn ook een aantal andere testen die je kunt (laten) uitvoeren. Hier zitten vaak wel een aantal haken en ogen aan.

De zelftest van de apotheek

Bij de apotheek kun je een zelftest aanschaffen. Deze doe je thuis, wat uiteraard gemakkelijker is. Daarnaast kun je contact met anderen zoveel mogelijk vermijden. De betrouwbaarheid van de uitslag is met 58% tot 78% niet erg indrukwekkend. Het is goed mogelijk dat de test onterecht zegt dat je negatief bent. Is deze test positief, dan moet je alsnog een coronatest in De Goorn laten uitvoeren. Dat kun je dan net zo goed direct doen. Zelftesten zijn eigenlijk alleen geschikt voor mensen die geen symptomen hebben en die ook geen besmettingsrisico hebben opgelopen.

Een blaastest

Er zijn ook blaastesten waarmee kan worden aangetoond dat je geen corona hebt. Dat wordt gedaan door bepaalde moleculen in je adem te detecteren. Deze test geeft vrijwel direct een antwoord en is overal af te nemen, maar echt zekerheid krijg je er niet van. Als hij positief is, dan is een extra coronatest in De Goorn noodzakelijk. Blaastesten kunnen echter wel bijzonder handig zijn om alleen negatieve mensen uit te filteren, bijvoorbeeld voordat je het vliegtuig instapt of voordat je een filmpje pakt.

De antigeentest

Als laatste is er de antigeentest en de zelftest van de apotheek is dat ook. Ook hier is geen laboratorium nodig voor het uitwerken van de resultaten. De antigeentest is het meest betrouwbaar als er al een grote concentratie van de virusdeeltjes in het lichaam aanwezig is. Dat betekent dat je tijdens de eerste en de laatste fase van besmetting een onbetrouwbaar antwoord krijgt. Het is daardoor mogelijk dat je als negatief wordt getest terwijl je het virus wel hebt en anderen kunt besmetten.

Voor zekerheid kies je voor PCR

Een PCR test in De Goorn levert dus eigenlijk altijd het beste resultaat. Daarnaast is de uitslag definitief en hoef je niet terug te komen voor een tweede test. Dat maakt de PCR test en de sneltest de meest gebruikersvriendelijke testen die er zijn. Je weet uiterlijk de volgende dag al of je het coronavirus hebt of niet en dat weet je ook echt zeker. Je kunt in quarantaine gaan als dat moet, rustig uitzieken of verder gaan zoals je deed zonder dat je je zorgen hoeft te maken om anderen. Bij een negatieve uitslag voor je PCR test krijg je ook direct een reisdocument in De Goorn waarmee je internationaal mag reizen.