Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

De PCR test: de meest betrouwbare coronatest in Opmeer

De PCR test: de meest betrouwbare coronatest in Opmeer

Woon je in Opmeer en wil je een coronatest laten uitvoeren, dan is het van groot belang dat deze betrouwbaar is. Je wilt geen onterecht negatieve uitslag krijgen en onbewust het virus verder verspreiden. De PCR test in Opmeer is momenteel de meest betrouwbare coronatest die er is en dan zijn er twee versies. Door voor één van deze twee te kiezen weet je exact wat je volgende stappen moeten zijn en dat je geen andere mensen besmet. Maar wat is deze PCR test eigenlijk, waarom is deze beter en wat zijn de alternatieven?

Wat is de PCR test?

De meest bekende en meest uitgevoerde coronatest in Opmeer is de PCR test. Dat is een afkorting die staat voor Polymerase Chain Reaction. Er zijn twee verschillende soorten PCR testen en de manier waarop ze worden onderzocht in het laboratorium is iets anders. Het resultaat is een standaard test en een sneltest waarmee je het resultaat binnen een half uur al hebt. Beide zijn even betrouwbaar, maar geschikt voor verschillende situaties.

De standaard PCR test

Als je de standaard PCR test in Opmeer laat uitvoeren, dan wordt er een monster genomen uit je keel en uit je neus. Dat wordt vervolgens in het laboratorium uitgewerkt en de virusdeeltjes (als die aanwezig zijn) worden versneld vermenigvuldigd. Dat gebeurt bij schommelende temperaturen en de resultaten zijn binnen 12 tot 36 uur bekend. De standaard PCR test in Opmeer wordt als de meest betrouwbare test gezien, omdat het de meest gevoelige test is. Het coronavirus kan al worden aangetoond als het in minimale aantallen in het monster aanwezig is. Je moet dus soms wel meer dan een dag wachten op de uitslag.

De sneltest

De sneltest in Opmeer is in veel opzichten hetzelfde als de standaard test. Het verschil zit hem in de manier waarop de monsters in het laboratorium worden verwerkt. Bij de sneltest gebeurt dat onder een stabiele temperatuur, waardoor de resultaten sneller bekend zijn. Je hebt deze al binnen een half uur en dat is natuurlijk een fijn gevoel. Het is wel belangrijk dat er meer virusdeeltjes aanwezig zijn in het uitstrijkje dat genomen is. Deze test is dus minder gevoelig dan de standaard PCR test, maar je weet erg snel waar je aan toe bent.

Welke test kies je?

Het verschil tussen de PCR test en de sneltest in Opmeer zit hem dus in de manier waarop de uitstrijkjes verwerkt worden in het laboratorium. En bij de ene test is dan een grotere hoeveelheid deeltjes nodig dan bij de andere. Om deze reden is de sneltest vooral geschikt voor mensen die al milde klachten hebben, omdat er in dat geval voldoende virusdeeltjes aanwezig zijn voor een betrouwbaar resultaat. Ervaar je lichte of geen symptomen, dan is de PCR test in Opmeer een beter idee. Deze is gevoeliger en weet al of je corona hebt voordat je ook maar iets merkt. Dat is handig als je met iemand contact hebt gehad die corona heeft of als je op reis bent geweest naar een risicogebied.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Je krijgt een officieel reisdocument om Opmeer

Als je je standaard PCR test laat uitvoeren in Opmeer en deze is negatief, dan krijg je daar automatisch een officieel reiscertificaat bij waarin vast is gelegd dat je geen covid hebt. Deze non-covid verklaring is geschreven in het Engels en wordt geaccepteerd op luchthavens en andere plaatsen waar je internationaal kunt reizen. De PCR test is RIVM gevalideerd en wordt uitgevoerd onder het toeziend oog van onze medisch directeur die geregistreerd is bij BIG. Daarom kun je met dit reisdocument in Opmeer zorgeloos op vakantie of zakenreis.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

De PCR test en de sneltest worden op dezelfde manier afgenomen. De procedure is snel en pijnloos, maar kan wel een vervelend gevoel geven. Met een wattenstaafjes worden monsters genomen van diep in je neus en in je keel en die worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Dit alles duurt niet langer dan enkele minuten. De uitslag krijg je digitaal opgestuurd, dus je hoeft daar niet op te wachten of terug te komen. Heb je een negatieve uitslag voor de PCR test, dan wordt je reiscertificaat in Opmeer automatisch bijgevoegd.

Een afspraak boeken in Opmeer

Besluit jij dat je een PCR test of een sneltest in Opmeer wilt inplannen, dan is dat zo gebeurd. Je boekt je tijd en je locatie gemakkelijk online, zodat je deze kunt laten aansluiten bij je agenda. We zijn 7 dagen open, dus je bent elke dag welkom. Daarna kom je op de ingeplande tijd naar ons toe en doen we de test. Je bent daar niet meer dan 5 tot 15 minuten aan kwijt. Daarna is het alleen nog afwachten tot je de resultaten en eventueel het reisdocument ontvangt. Gemakkelijker kan het bijna niet.

Andere testopties

De coronatesten die wij aanbieden, dus de PCR test en de PCR sneltest, zijn de meest betrouwbare testen die momenteel worden aangeboden. Je weet snel en zeker of je het virus hebt of niet en kunt dan direct actie ondernemen. Zo zorg je ervoor dat je anderen niet besmet en je niet verder bijdraagt aan het verspreiden van het virus. Je hebt echter ook een aantal andere manieren waarop je jezelf kunt (laten) testen en in enkele situaties kunnen deze ook een goede keuze zijn.

Zelftest

Er worden bij apotheken en andere winkels corona zelftesten verkocht. Deze doe je thuis, wat betekent dat het gemakkelijker is en veiliger. De resultaten van de zelftest zijn echter aanzienlijk minder betrouwbaar (58% tot 78%) wat betekent dat er een relatief grote kans is dat je test negatief is terwijl je het virus wel draagt. Als je symptomen hebt of gewoon zekerheid wilt, is een coronatest in Opmeer een veel betere optie. De zelftest is geschikt voor mensen die geen klachten hebben en die ook geen reden hebben om te vermoeden dat ze het virus hebben opgelopen.

Antigeentest

Een andere optie die je hebt is om de antigeentest te doen en het voordeel daarvan is dat er geen laboratorium nodig is om de resultaten te krijgen. Een antigeentest is alleen betrouwbaar als er een grote hoeveelheid virusdeeltjes in de monsters aanwezig is en dus niet geschikt in het begin- en het eindstadium van de besmetting. Het is tijdens die tijden mogelijk dat je een onterecht negatieve uitslag krijgt, met allerlei gevolgen van dien. De antigeentest wordt dus alleen gedaan als iemand milde tot zware symptomen heeft en al een aantal dagen ziek is zonder verbetering. Voor zekerheid is het dan toch beter om een sneltest in Opmeer uit te voeren.

Blaastest

Als laatste is er de blaastest die bekijkt of er bepaalde moleculen in je adem aanwezig zijn. Worden deze aangetroffen, dan is de test positief. De voordelen van deze test zijn dat je direct uitslag hebt en dat de test overal kan worden uitgevoerd. Het grote nadeel is dat alleen een negatieve uitslag betrouwbaar is en dat je bij een positieve uitslag nog steeds een PCR test moet laten uitvoeren voor zekerheid. Blaastesten zijn ideaal in situaties waarin alleen negatieve mensen mogen worden doorgelaten, zoals voor het instappen van een vliegtuig of voor een bezoek aan de bioscoop. Het is geen test waarmee met zekerheid kan worden gezegd dat je het virus wel hebt.

Het beste boek je dus gewoon een coronatest in Opmeer en weet je na één afspraak exact waar je aan toe bent. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de mensen waarmee je dagelijks in contact bent.