Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

Doe een PCR test in Zwaag en je reisdocument is inbegrepen

Doe een PCR test in Zwaag en je reisdocument is inbegrepen

Als je wilt reizen en internationaal wilt vliegen, dan heb je een officieel reisdocument nodig waarin staat dat je geen corona hebt. Dat is ook logisch, want als iedereen zomaar de wereld over mag reizen is er geen controle meer over de verspreiding van het SARS-CoV-2 virus. Heb je een reisdocument in Zwaag nodig, dan krijg je deze automatisch als je een PCR test laat uitvoeren. En de resultaten van je PCR test zijn zo betrouwbaar dat andere instanties deze ook direct zullen accepteren.

Zo werkt het

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction en de standaard PCR test wordt momenteel als het meest betrouwbaar gezien. Dit is dan ook de coronatest in Zwaag die het regelmatigst wordt afgenomen. Met een wattenstaafje wordt slijm uit je neus en keel opgevangen en dat wordt in een laboratorium vermenigvuldigd. Hier zijn temperatuurwisselingen voor nodig. Na een aantal uren wordt dan duidelijk of het corona betreft of niet. Het voordeel van de PCR test is dat het een erg gevoelige test is die ook als er nog nauwelijks symptomen zijn een betrouwbare uitslag geeft. Daarom is het ook de test waarmee reizen mogelijk wordt gemaakt.

Zo werkt het

De PCR sneltest

De PCR sneltest, ook wel de LAMP (loop-mediated isothermal amplification) test genoemd is bedoeld voor mensen die snel een uitslag willen hebben. Het is echter een minder gevoelige optie, dus vooral geschikt als de symptomen al mild zijn. Het wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de PCR test, maar de vermenigvuldiging wordt gedaan op een stabiele temperatuur. Daardoor zijn de resultaten sneller binnen. Laat je een sneltest uitvoeren in Zwaag, dan heb je deze in een half uur al. Je kunt dan dus sneller actie ondernemen en direct in quarantaine gaan als de uitslag positief is.

De test is zo gedaan

Besluit je je coronatest in Zwaag te laten uitvoeren, dan is dat snel en gemakkelijk gedaan. Je boekt je afspraak online bij een testcentrum in je buurt en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Vervolgens kom je bij ons langs en neemt alles niet meer dan 5 tot 15 minuten in beslag. Nadat de test is afgenomen kun je direct naar huis, ook als je de sneltest in Zwaag hebt gekozen. De uitslag krijg je digitaal zo gauw deze binnen is.

Wachten op de resultaten

De uitslag voor de sneltest is binnen een half uur klaar. Heb je de PCR test in Zwaag laten uitvoeren, dan duurt het wat langer voordat je uitsluitsel hebt. Als je afspraak in de ochtend is geweest, dan krijg je de resultaten diezelfde avond. Is je test afgenomen in de middag, dan ontvang je de resultaten de volgende dag in de avond. Hier krijg je dus je reisdocument in Zwaag direct ook bij, zodat je probleemloos en zorgeloos je internationale vlucht kunt nemen.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Welke test is voor jou het beste?

Jij bepaalt welke test je laat uitvoeren, maar er zijn betere en slechtere scenario’s. Een standaard PCR test in Zwaag is de beste keuze als je niet of nauwelijks symptomen hebt. Misschien heb je contact gehad met iemand die corona heeft of kom je terug uit een risicogebied? Ook als je lichte symptomen hebt is het beter om een PCR test te laten doen, omdat deze gevoeliger is. Heb je al milde symptomen, dan kan een sneltest in Zwaag een betere optie zijn. Deze vertelt je al binnen en half uur of je positief bent, zodat je direct in quarantaine kunt gaan en het virus niet verder kunt verspreiden. Omdat deze test minder gevoelig is, is het geen goede optie als je geen of nauwelijks symptomen hebt.

Kun je ook een zelftest doen?

Er zijn tegenwoordig in winkels en bij apotheken ook zelftesten te koop. De naam zegt het al, deze doe je zelf thuis, wat natuurlijk gemakkelijker en veiliger is. Voor een betrouwbare uitslag en een reisdocument in Zwaag is dit geen goede optie. Er is namelijk een 58% tot 78% kans dat de test onterecht een negatieve uitslag geeft. Dat zou betekenen dat jij corona hebt en daar niet de juiste maatregelen voor neemt omdat je je dit niet realiseert. Een zelftest is alleen een goed idee voor mensen die geen klachten hebben en die zeker weten dat ze niet met het virus in aanraking zijn gekomen.

Boek nu een coronatest in Zwaag en je weet snel of jij het virus hebt opgelopen of niet. Wil je ook internationaal reizen, dan krijg je je reiscertificaat standaard bij de uitslag van de PCR test.