Prijzen Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik - Boek Vandaag je coronatest!☝

Boek een sneltest in Wognum en krijg binnen 30 minuten de uitslag

Boek een sneltest in Wognum en krijg binnen 30 minuten de uitslag

Als jij merkt dat je symptomen ontwikkelt die overeenkomen met die van het coronavirus, dan kan een sneltest in Wognum jou binnen een half uur vertellen of je in quarantaine moet gaan. De sneltest is erg betrouwbaar als je al milde klachten hebt en heeft dus als voordeel dat je nauwelijks op de resultaten hoeft te wachten. Je boekt je sneltest online op een tijdstip en locatie van jouw keuze en alles neemt niet meer dan een kwartier tijd in beslag. Je kunt bij ons ook terecht voor een standaard PCR test of een antistoffentest.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Als je besluit een sneltest uit te laten voeren, dan regel je de afspraak dus zelf online. Je komt vervolgens bij ons langs op het afgesproken tijdstip. Wij nemen dan met een wattenstaafje een uitstrijkje van het slijm in je neus en je keel. Dit gaat heel snel en is pijnloos, maar het gevoel is een beetje vervelend, omdat het wattenstaafje diep je neus in gebracht moet worden. Vervolgens wordt het virus in een laboratorium vermenigvuldigd. Omdat dit onder dezelfde stabiele temperatuur gebeurt, wordt snel duidelijk of je corona hebt of niet. Gelukkig hoef je niet op locatie te wachten op de uitslag, want deze krijg je digitaal binnen. Is deze positief, dan ga je in quarantaine zodat je het virus niet verder kunt verspreiden en rustig beter kunt worden.

Een sneltest of een PCR test?

De sneltest wordt ook wel de snelle PCR test of de LAMP test genoemd. Deze wordt samen met de standaard PCR test als het meest betrouwbaar gezien. De sneltest is iets minder gevoelig dan de PCR test in Wognum, dus vooral bedoeld in situaties waarin er al milde klachten zijn. Er moeten meer virusdeeltjes aanwezig zijn in het lichaam. Als je geen of nauwelijks klachten hebt, dan is het beter om een PCR test in Wognum te laten uitvoeren. Deze is gevoeliger en zal ook een betrouwbare uitslag geven als de besmetting nog in het beginstadium is. Heb je contact gehad met iemand die later positief is bevonden of kom je net terug uit een risicogebied, dan is de PCR test de beste keuze.

De uitslag voor de PCR test

Aangezien de PCR test geen sneltest is, duurt het ook langer voordat je de uitslag krijgt. Het virus wordt in het laboratorium vermenigvuldigd, maar dit keer met schommelende temperaturen. Daardoor krijg je de uitslag binnen 12 tot 36 uur. Heb je de test in de ochtend laten uitvoeren, dan ontvang je de digitale uitslag dezelfde avond. Is de test in de middag afgenomen, dan krijg je de uitslag de volgende avond.

Een PCR test plus reiscertificaat in Wognum

De sneltest geeft je snel uitsluitsel, maar laat je de PCR test uitvoeren dan krijg je het reiscertificaat dat je nodig hebt om internationale vluchten te nemen er automatisch bij. De meeste mensen die een PCR test laten uitvoeren doen dat omdat ze willen reizen en het reiscertificaat in Wognum zit hier bij inbegrepen. Met een negatieve uitslag kun je dus zorgeloos je vliegtuig binnen stappen.

Tarieven PCR-Test met Reisverklaring
☝Hier & Bestel Vandaag!☝

Hoe kies je de beste test voor jou?

Allereerst maak je een beslissing over welke coronatest in Wognum je uit wilt laten voeren. De sneltest is dan het meest betrouwbaar bij milde symptomen en als je snelheid nodig hebt. Een standaard PCR test kan ook bij mensen zonder klachten aantonen of ze het virus hebben opgelopen of niet en is daar erg betrouwbaar in. Ook als je internationaal wilt kunnen reizen is een standaard PCR test de beste optie want je krijgt je reiscertificaat in Wognum automatisch bij je uitslag.

Een andere optie die je hebt is om een PCR test plus een antistoffentest of een sneltest plus een antistoffentest uit te laten voeren. Met de coronatest in Wognum weet je dan of je het virus nu hebt en met de antistoffentest weet je of je het recentelijk gehad hebt. Alleen het uitvoeren van een antistoffentest is ook een optie. Als je weet dat je al corona gehad hebt, dan weet je ook dat je hier een tijd immuun voor bent. De uitslag voor de antistoffentest krijg je uiterlijk de dag na de test en vaak al op dezelfde dag.

Het boeken en laten uitvoeren van een coronatest in Wognum is snel, gemakkelijk en het resultaat is betrouwbaar. Wil je weten of je het virus nu hebt of al hebt gehad, dan boek je een test en heb je binnen een korte tijd een digitale uitslag.